Computer help - file server


[ Blog ] - [ File Server ] - [ Удаленная компьютерная помощь ]

Ik gebruik Gmail al een hele tijd op mijn iPhone en iPad en ik heb het precies zo ingesteld als ik wil. Een paar van mijn vrienden hebben ook Gmail ingesteld, maar ze begrepen niet helemaal hoe Gmail, IMAP en iOS samenwerken bij het beheren van e-mail.

Een vraag die ik altijd krijg, is wat er gebeurt als ik een e-mail op de iPad of iPhone verwijder? Zal de e-mail voor altijd van de server zijn verdwenen? Kan ik het herstellen als dat nodig was? In dit artikel zal ik precies uitleggen hoe Gmail en IMAP werken met iOS op de iPad en iPhone, zodat je begrijpt wat er aan de hand is.

Voordat we beginnen, wil ik ook de twee methoden verduidelijken die u kunt gebruiken om toegang te krijgen tot Gmail vanaf uw iPhone of iPad. De eerste manier is door Gmail in te stellen in de Mail-app die op je iPhone/iPad is geïnstalleerd. De andere manier is om de officiële Gmail-app voor iPhone en iPad te downloaden. De resultaten van het verwijderen van een e-mail op beide manieren zijn verschillend. Dus ik zal dat ook uitleggen. Begrijp de Gmail All Mail-map

Het eerste dat u moet begrijpen, is de Gmail All Mail-map. Dit is in feite een gigantische catch all-map die alle e-mails bevat, ongeacht of u deze hebt ontvangen of verzonden of welk label deze heeft.Behalve spam-e-mail en e-mail in de prullenbak, bevat het alle andere mogelijke e-mails in uw Gmail-account.

Als je nu naar de Gmail-webinterface gaat en een e-mail verwijdert, gaat deze naar de prullenbak. U kunt ook op het mappictogram klikken en daarmee wordt de e-mail gearchiveerd, wat betekent dat deze eenvoudig naar de map Alle e-mail wordt verplaatst.



Laten we het nu hebben over hoe alles werkt als je IMAP gebruikt en een Gmail-account toevoegt aan je iPhone of iPad. IMAP en Gmail-e-mails verwijderen

Als u de Mail-app op uw iPhone of iPad gebruikt en u veegt om een ​​e-mail te "verwijderen" of zelfs op het prullenbakpictogram tikt, wordt het bericht standaard gearchiveerd.En je kunt zien dat wanneer je in een e-mail veegt, het archiefpictogram wordt weergegeven, wat een blauw vak is.



Dit betekent dat de server een kopie van de e-mail in de map All Mail bewaart en deze gewoon uit uw Inbox verwijdert en eventuele labels. Dit is standaard ingesteld omdat u hiermee een e-mail kunt herstellen als u later ontdekt dat u deze echt nodig had.

Als er echter iets is dat u echt volledig wilt verwijderen, moet u naar de map Alle e-mail in Gmail gaan en het daar handmatig verwijderen.De andere optie is om naar Instellingen op je iPhone of iPad te gaan en te wijzigen hoe de veeg werkt. Ga naar Instellingen en tik vervolgens op Accounts en wachtwoorden, niet op Mail.



Vervolgens ziet u een lijst met alle accounts die aan uw telefoon zijn toegevoegd. Selecteer degene die u wilt bewerken. Het is vermeldenswaard dat de veegfunctie per account kan worden gewijzigd.



Hierboven heb ik een tweede Gmail-account geselecteerd dat ik op mijn iPhone gebruik. Nu krijgt u enkele opties om e-mail, contacten, agenda's of notities in of uit te schakelen.U kunt deze voorlopig laten zoals ze zijn. Ga je gang en tik op de accountregel bovenaan.



Nu krijg je meer informatie over het e-mailaccount, maar we moeten onderaan op Geavanceerd tikken.



Eindelijk, na al dat tikken, komen we op het scherm waar we daadwerkelijk kunnen veranderen hoe de veeg werkt en welke mappen wordt gebruikt voor de verwijderde mailbox en voor de gearchiveerde mailbox.



Als je onderaan wilt dat de e-mail naar de verwijderde mailbox gaat, tik je daar gewoon op in plaats van de archiefmailbox.Bovenaan kunt u kiezen welke map in Gmail overeenkomt met de map die is aangewezen in de Mail-app. Standaard gaat Verwijderde mailbox naar de map Gmail-prullenbak en Archiefpostbus gaat naar de map Gmail Alle mail.



Als je nu veegt, wordt het naar de map Prullenbak verplaatst en zie je dat het pictogram ook in een prullenbak is veranderd kan. Het lijkt een beetje op de map met de prullenbak op uw computer. U kunt nog steeds e-mails herstellen uit de prullenbak, maar u heeft slechts 30 dagen.Daarna wordt alles dat ouder is dan 30 dagen definitief verwijderd. Nogmaals, u moet handmatig naar de map Prullenbak gaan om het voor altijd te verwijderen als u wilt dat het sneller dan 30 dagen verdwijnt. Gmail-app op iPhone/iPad

Ten slotte, als je de Gmail-app op je iPhone of iPad hebt geïnstalleerd, werkt deze net zoals wanneer je Gmail in je browser bezoekt. Als u op het prullenbakpictogram tikt, wordt de e-mail naar de prullenbak op de server gestuurd.



Hopelijk maakt dat duidelijk hoe het verwijderen van e-mails alleen onze iPhone en iPad de e-mail op de server beïnvloedt.Onthoud dat dit voor IMAP is. Als u POP gebruikt, wordt het verwijderen van een e-mail alleen lokaal verwijderd, niet op de server. Het is het beste om IMAP te gebruiken en de meeste e-mailclients en e-mailservers ondersteunen dit. Bekijk mijn bericht over het instellen van Gmail in Outlook. Geniet ervan!

.
SETUP UA COMPUTER BLOG