Computer help - file server


[ Blog ] - [ File Server ] - [ Удаленная компьютерная помощь ]

Google Drive is naar voren gekomen als een van de beste en populairste manieren om bestanden te delen tussen klanten, collega's en vrienden zonder dat ze een directe download hoeven te maken.

Tien jaar geleden stuurde je deze bestanden als e-mailbijlage of als link vanaf een site als Megaupload of MediaFire. Laten we allemaal blij zijn dat die dagen achter ons liggen.

Een populaire functie op die sites van weleer die is overgegaan op de populaire deelsites van vandaag, zoals Pastebin, is de mogelijkheid om uw link ongeldig te maken of het delen van uw bestand ongedaan te maken na een bepaalde tijd.Dit kunnen we niet via e-mail doen. Het is echter een functie waarvan veel mensen zich niet bewust zijn in Google Drive.

Sommige gevoelige bestanden zouden niet voor altijd op internet moeten staan. Laten we in dit artikel bespreken hoe u een vervaldatum kunt instellen voor uw gedeelde bestandstoegang in Google Drive.

Beperkingen van het verlopen van toegang tot gedeelde bestanden in Google Drive

Het is belangrijk om te weten dat deze functie alleen beschikbaar is voor accounts onder een betaalde G Suite-organisatie. Dit betekent dat standaard Google-accounts of accounts die de gratis oude versie van G Suite gebruiken, geen gebruik kunnen maken van het verlopen van de toegang tot gedeelde bestanden.

Gebruikers die niet onder een betaalde G Suite-organisatie vallen, kunnen nog steeds bestanden met een vervaldatum laten delen, maar aan deze vereiste moet worden voldaan om het verlopen van toegang tot gedeelde bestanden in Google Drive in te stellen. Als u werkt voor een bedrijf dat u uw eigen e-mailaccount toewijst via een aangepast Gmail-domein, is de kans groot dat u via dat account toegang heeft tot deze functie.

Verlopen van toegang tot gedeelde bestanden instellen in Google Drive

Natuurlijk is de eerste stap van dit proces het daadwerkelijk delen van een bestand met iemand.Om een ​​van uw bestanden in Google Drive te delen, is de gemakkelijkste manier om het bestand te openen en vervolgens in de rechterbovenhoek naar de grote blauwe Share-knop te kijken. U kunt hem niet missen.

Klik erop en er verschijnt een lightbox waarmee u een lijst met e-mailadressen kunt typen om uw bestand mee te delen.

Klik op de knop OK om uw uitnodiging (en) te verzenden om uw bestand te delen wanneer u klaar bent. Daarna wil je hetzelfde bestand opnieuw openen en opnieuw op de blauwe knop Delen klikken.Klik deze keer op Geavanceerd in de rechterbenedenhoek van de lightbox.

Hier, als u de muisaanwijzer over de rij van een van de gebruikers met wie u het bestand deelt, een timerpictogram verschijnt met de tekst "Vervaldatum instellen" wanneer je het zweeft. Als u dit pictogram niet ziet, betekent dit dat u geen account gebruikt onder een compatibele G Suite-organisatie. Als u dat doet, klikt u erop.

Dit zou ervoor moeten zorgen dat de opties voor het verlopen van toegang verschijnen. Als u op het vervolgkeuzemenu klikt, worden gangbare datums van 7 dagen en 30 dagen weergegeven, of u kunt op Aangepaste datum klikken om uw eigen vervaldatum in te stellen.

Door een aangepaste datum in te stellen, kunt u een dag selecteren in een kalenderweergave. Het enige nadeel is dat u geen tijd kunt selecteren, alleen een datum. Het bestand verloopt een minuut voor middernacht op een door u geselecteerde dag.

Als u eenmaal tevreden bent met de manier waarop u de vervaldatum van de toegang tot gedeelde bestanden heeft geconfigureerd, klikt u op Wijzigingen opslaan en vervolgens op Gereed. Dat is het!

Een belangrijk ding om in gedachten te houden is dat gebruikers uw bestand nog steeds effectief na de vervaldatum kunnen houden door het te downloaden.Om dit te voorkomen, wil je hun toegang zo instellen dat ze het bestand alleen mogen bekijken (niet bewerken) en de optie 'Opties voor downloaden, afdrukken en kopiëren uitschakelen voor commentatoren en kijkers' inschakelen.

Als u een account heeft onder een niet-verouderde G Suite-organisatie, is het vervallen van gedeelde bestandstoegang een van de vele onderbenutte voordelen die u goed kunt gebruiken. Dit duurt slechts enkele seconden, dus laat die gevoelige bestanden niet voor altijd blijven hangen!

In het geval dat G Suite niet veilig genoeg is of niet aan uw normen voldoet, hebben we als alternatief een geweldige gids voor het opzetten van uw eigen persoonlijke cloudopslag.Bekijk het voor volledige controle over het delen van uw cloud.

.
SETUP UA COMPUTER BLOG