Computer help - file server


[ Blog ] - [ File Server ] - [ Удаленная компьютерная помощь ]

Zoals het vrolijke oude gezegde luidt, zijn er in het leven maar twee dingen zeker - dood en belastingen. En het loont de moeite om op beide goed voorbereid te zijn, vooral als je online erg actief bent. Immers, als Magere Hein je morgen op de schouder heeft aangeraakt, denk dan eens aan al je accounts die daar online staan ​​en nog steeds aan het draaien zijn zonder iemand om ze uit te schakelen.

Google heeft geprobeerd dit probleem op te lossen door middel van een functie genaamd "Inactieve Account Manager". Deze functie bestaat al jaren, maar ik ben constant verbaasd over het aantal mensen dat geen idee heeft dat het bestaat.Dus dit artikel is hier om dat recht te zetten en hopelijk nog een paar van jullie aan het denken te krijgen over het online leven na de dood.

Inactieve accountmanager - Is er iemand?

De inactieve accountmanager van Google werkt volgens hetzelfde principe als het controleren van uw oudere familielid om er zeker van te zijn dat ze nog ademen. Kortom, Google controleert uw Google-account op tekenen van inactiviteit, zoals maandenlang niet inloggen, het account nergens voor gebruiken, dat soort dingen.

Nadat Google een paar keer contact met u heeft opgenomen en geen antwoord heeft ontvangen, gaat Google ervan uit dat u in het volgende leven bent en stuurt Google een e-mail naar een 'vertrouwd contact' dat u tijdens de installatie heeft opgegeven, met details over hoe u toegang krijgt tot het account. Die contactpersoon kan vervolgens het account afsluiten of doorgaan. Wat zij (of u in uw testament) ook verkiezen.

Zelfs als u het account actief houdt, waardoor het duidelijk wordt dat u nog leeft, stuurt Google u regelmatig een herinnering dat Inactive Account Manager actief is.Dus als u het niet meer weet met uw vertrouwde contactpersoon, kunnen deze herinneringen u ertoe aanzetten om het contact in iemand anders te veranderen. Hoe het in te stellen

Het opzetten van Inactieve Account Manager is heel eenvoudig. Hier is hoe het te doen.

Ga allereerst naar deze link en log in. Je krijgt dan dit scherm te zien. Klik op de blauwe knop "Start" om het proces te starten.

U moet eerst de parameters bepalen van wat Google als "inactief" moet beschouwen.

Standaard stellen ze het in op 18 maanden inactiviteit, maar als je besluit dat dit te lang is, kun je het wijzigen door op het kleine potloodpijltje naar het rechts en er verschijnen nog enkele opties.

Verderop wordt u gevraagd om een ​​mobiel telefoonnummer in te voeren. Nadat u een e-mail heeft gestuurd om uw levensstatus te controleren en geen antwoord heeft ontvangen, stuurt Google u een sms voordat u contact opneemt met uw vertrouwde contactpersoon. Er wordt een verificatie-sms naar uw telefoon gestuurd om het nummer te bevestigen.

U moet ook een ander e-mailadres opgeven om u te controleren. Hiervoor is een verificatiecode nodig die naar dat e-mailadres wordt gestuurd om te bevestigen dat deze geldig is.

Nadat we op de blauwe knop "Volgende" hebben geklikt, komen we bij de sectie "Kiezen wie op de hoogte moet worden gesteld en wat te delen".

Zoals het scherm zegt, kunt u maximaal tien mensen kiezen om een ​​melding te doen en zij hebben toegang tot een deel van uw gegevens. Gmail stelt ook een automatisch antwoord in (dat u schrijft) dat mensen laat weten dat het account inactief is en dat ze u niet meer op dat adres moeten mailen.

Dus klik op "Persoon toevoegen" en er verschijnt een venster.

Eerlijk gezegd ga ik alleen mijn vrouw toevoegen. De gedachte om negen andere mensen toe te voegen om mijn e-mail te lezen, is te veel voor mij om over na te denken! Maar misschien heb je kinderen, ouders, naaste familieleden, enz., Die je toegevoegd wilt hebben.

Nadat u iemand heeft toegevoegd, moet u kiezen welke Google-accounts u met hem of haar wilt delen. Er is een grote lijst, dus vink degene aan waarvan u denkt dat ze relevante informatie hebben die u wilt dat ze hebben.

Je kunt ervoor kiezen om hun telefoonnummer toe te voegen, zodat ze eerst hun identiteit kunnen verifiëren en ook een persoonlijk bericht kunnen toevoegen. Dan zie je hun e-mail op het scherm als een vertrouwd contact.

In de volgende fase moet u beslissen of Google uw inactieve account automatisch moet verwijderen.Ik heb besloten om mijn vrouw te laten beslissen, dus heb ik dit uitgeschakeld. U denkt misschien anders.

Klik nu op "Plan beoordelen" om er zeker van te zijn dat alles is zoals het zou moeten zijn. Zorg er ook voor dat u e-mailherinneringen inschakelt.

Ziet er allemaal goed uit. Klik op "Plan bevestigen" om Inactieve Account Manager in te schakelen.

Als u in de toekomst besluit om het uit te schakelen, kunt u teruggaan naar deze pagina en klikken op "Mijn plan uitschakelen".

.
SETUP UA COMPUTER BLOG