Computer help - file server


[ Blog ] - [ File Server ] - [ Удаленная компьютерная помощь ]

Важна заставацца ў прыватнасці на Facebook. Гэта найбуйнейшы сайт у сацыяльных сетках, і мільярды людзей ва ўсім свеце маюць доступ да вашай інфармацыі, калі яна агульнадаступная.

Калі вы не ведаеце, як перамяшчацца ў наладах прыватнасці альбо што яны ўсё азначаюць, выпадкова размясціць тое, што вы хацелі застацца схаваным, альбо падзяліцца няправільным элементам, становіцца занадта проста.

Ніжэй прыведзены некалькі парад і напамінкаў пра тое, што вы можаце скарыстацца, каб заставацца прыватным у Facebook і аднавіць кантроль над тым, што Інтэрнэт ведае пра вас.

Праверце свой журнал актыўнасці

Журнал актыўнасці - гэта вобласць Facebook, якая паказвае ўсе розныя рэчы, якія вы рабілі ў апошні час. Тое, што вам спадабалася, якія выявы вы загрузілі, падзеі, у якіх вы ўдзельнічалі, вашы каментарыі і г. д. Гэта цэнтральны цэнтр, за якім вам трэба часта сачыць, калі вы хочаце зрабіць рэзюмэ таго, што іншыя бачаць пра вас.

Каб патрапіць туды, абярыце стрэлку ў самым верхнім правым куце Facebook і абярыце Журнал актыўнасці.

Публікуйце паведамленні толькі для пэўных сяброў

Будзьце ў курсе, з кім вы дзеліцеся рэчамі на Facebook.Калі вы размяшчаеце што-небудзь, не проста выбірайце агульнадаступны варыянт, калі вы не абсалютна ўпэўнены, што хочаце, каб літаральна хто-небудзь, хто наткнуўся на ваш профіль, убачыў пост.

Замест гэтага выберыце "Сябры" альбо "Сябры", каб абмежаваць бачнасць паведамлення. Вы можаце схаваць свой пост у Facebook ад пэўных людзей, націснуўшы кнопку пад тэкставым полем; гэта, хутчэй за ўсё, называецца Сябры.

Схаваць свой Інтэрнэт-статус

Чат убудаваны ў Facebook і можа паведаміць усім сябрам, ці вы ў сетцы.На самай справе, гэта просты спосаб для любога ўбачыць, калі вы знаходзіцеся на сваім камп'ютэры ці тэлефоне ў любы момант, таму што, пагадзіцеся, вы, напэўна, таксама на Facebook.

Калі вам не падабаецца, што іншыя ведаюць, калі вы праглядаеце Facebook, схавайце свой статус у Інтэрнэце, абмежаваўшы яго толькі пэўнымі сябрамі альбо зрабіўшыся нябачным для ўсіх. Вы можаце кіраваць сваёй бачнасцю ў чаце Facebook з бакавой панэлі; выберыце значок шасцярэнькі, а затым выберыце Выключыць актыўны статус.

Абмяжуйце, хто можа бачыць ваш спіс сяброў

Вашы сябры могуць не супраць быць агульнадаступнымі ў вашым профілі Facebook, але калі вы хочаце захаваць прыватнасць у Facebook, яны ' паўтарыце першае, што павінна пайсці.На шчасце, вам не трэба выдаляць сяброў у Facebook, каб проста схаваць іх.

Перайдзіце ў прыватнасць у наладах вашага ўліковага запісу, каб знайсці магчымасць змяніць, хто можа бачыць ваш спіс сяброў. Зменіце яго толькі для пэўных людзей альбо абмяжуйце яго бачнасць толькі вамі. Цяпер той, хто наведвае ваш профіль, незалежна ад таго, сябар вы на Facebook ці не, не зможа прагледзець, каго вы дадалі ў Facebook.

Адключыць зваротны пошук па электроннай пошце і нумарах

Калі хто-небудзь ведае ваш адрас электроннай пошты ці нумар тэлефона, з якім вы падпісаліся ў Facebook, ён можа знайсці ваш профіль праз просты Facebook пошук.Гэта дакладна, нават калі ваш нумар тэлефона і адрас электроннай пошты нават не бачныя на Facebook!

Каб адключыць гэтыя функцыі, адкрыйце "Канфідэнцыяльнасць" у наладах і націсніце спасылку "Рэдагаваць" справа ад абодвух пунктаў: ​​Хто можа шукаць вас, выкарыстоўваючы ўказаны вамі адрас электроннай пошты? і хто можа шукаць вас па нумары тэлефона, які вы далі? Зменіце іх на "Толькі я" альбо абярыце выбраных сяброў, якім вы давяраеце, каб толькі яны маглі рабіць такі від пошуку.

Забараніце пошукавым машынам размяшчаць ваш профіль

Хто шукае ваша імя і месцазнаходжанне ў Google альбо іншай пошукавай сістэме, хутчэй за ўсё, можа знайсці ваш профіль на Facebook.Гэта сапраўды не патрабуе шмат. На шчасце, вы можаце прадухіліць з'яўленне вашага профілю Facebook у пошукавых сістэмах адным змяненнем налад.

У прыватнасці выберыце "Рэдагаваць" побач з "Ці хочаце вы, каб пошукавыя сістэмы за межамі Facebook спасылаліся на ваш профіль?", а затым зніміце сцяжок. Пацвердзіце, націснуўшы кнопку Выключыць.

Абмежаваць тэгі, якія могуць бачыць іншыя сябры

Facebook - гэта ўсё, каб быць сацыяльнымі, але вы ўсё яшчэ можаце шмат кантраляваць, наколькі сацыяльным вы хочаце быць. Адным з прыкладаў з'яўляецца магчымасць абмежаваць, хто можа бачыць, што іншыя людзі размяшчаюць на вашай старонцы.

Некаторыя людзі любяць адпраўляць асабістыя паведамленні непасрэдна на агульнадаступныя тэрміны. Калі вам не падабаецца, што вашы іншыя сябры бачаць такія паведамленні, вы можаце адключыць гэту функцыю ў "Храналогіі" і "Тэгі". Рэдагаваць "Хто можа бачыць, што іншыя публікуюць на вашай часовай шкале?" магчымасць усталяваць ліміт.

Перастаньце дазваляць любым людзям дадаваць рэчы да вашай часовай шкалы

Адна сапраўды непрыемная рэч, якая можа адбыцца ў вас у Facebook, - гэта тое, што вашы сябры могуць загрувашчваць вашу часовую шкалу, пазначаючы вас у усялякія рэчы, магчыма, нават выявы ці відэа, якія вы не хочаце, каб іншыя звязвалі вас.

Шлях вакол гэтага - прымусіць Facebook прымусіць вас прагледзець кожны допіс, перш чым яны будуць дададзены ў вашу часовую шкалу. У "Храналогія і пазначэнне" адрэдагуйце элемент "Агляд паведамленняў, на якіх вы пазначаны", перш чым паведамленне з'явіцца на вашай часовай шкале? Абярыце Уключана.

Выдаліць гісторыю месцазнаходжанняў у Facebook

Калі ваша мабільная прылада настроена на прадастаўленне Facebook доступу да вашага месцазнаходжання, вы можаце быць у шоку, даведаўшыся, што вы сапраўды можаце пайсці назад, каб даведацца, дзе вы знаходзіліся на гэтай інфармацыі.Facebook выкарыстоўвае ваша месцазнаходжанне для такіх рэчаў, як рэклама, пошук Wi-Fi, пошук суседніх сяброў і г. д.

Нягледзячы на ​​тое, што ўся гэтая інфармацыя з'яўляецца прыватнай, усё яшчэ трохі трывожна ведаць, што Facebook усё гэта захаваў. Каб выдаліць свае дадзеныя пра месцазнаходжанне з Facebook, адкрыйце старонку прагляду гісторыі месцазнаходжанняў, націсніце меню з трыма кропкамі ў правым верхнім куце і абярыце Выдаліць усю гісторыю месцазнаходжанняў.

Завяршэнне можа заняць некаторы час, але як толькі старонка перазагрузіцца, дадзеныя пра ваша месцазнаходжанне будуць недаступныя, і яны будуць перазапушчаны з сённяшняга дня.

.
SETUP UA COMPUTER BLOG